Muharrem Hasbi Efendi'nin şiir defterinden

1989

Muharrem Hasbi Efendi, Balıkesir'in yetiştirdiği değerli simalardan biridir. Belki bu zamana kadar, O'nun siyasi ve ilmi yönü üzerine yazılanlar çizilenler oldu. Fakat O'nun şairlik yanı, şiirleri üzerine hemen hemen hiçbir yayın mevcut değildir. Şiirlerinden hareketle, şairliğine ve şiir dünyasına ışık tutmak istedik. Biz biliyoruz ki; "eserden müessire" formülü, çağımızdaki ilmi metodolojiye uygun olan en mühim bir konudur. Ayrıca O'nun şiir dünyasına hakim düşüncelerden biri olan "tasavvuf” üzerinde durarak, tasavvufi bir şiirini yayınlıyoruz.
Muharrem Hasbi Efendi, is one of the estimable personages Balıkesir brought up. Probably some has been written about his political and scientific point of view. so far. But there are not any publications on his being a poet and his poems. Considering his poems, we wanted to shed light upon him as a poet and his world of poems. We know that judging a writer from hisbooks is in accord with the scientific methodology in this century. Moreover welling on sufism which is one of the subjects dominating his world of poetry, we have published here one of his mystical poems as facsimile.

Muharrem Hasbi Efendi, Şiir defteri

Aydemir, İ. A. (1989). "Muharrem Hasbi Efendi'nin şiir defterinden". Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 4(2), 79-84.