1975

Bursa Üniversitesi

Son on yılda insanlardaki kronik ensefalopatilerin etiyolojisi üzerindeki çalışmalar bir viral ajanın dejeneratif proçes ile ilgili olduğunu göstermiştir. En önemli nokta kuru, creutzfeld-jacob ve SSPE ye benzer insan hastalığının hayvanlara nakledilebilmesidir. Bu bize, kızamık gibi akut bir hastalığın seyri esnasında kronik ensefalopatilerde hiç olmazsa ikinci bir yavaş büyüyen virusla ilgili olduğunu gösterir.
In the last ten years, studies on the etiology of chronic encephalopathies in man had been shown that a viral agent is concerned for degerative process. The most important point is kuru, creutzfeld-jacop and SSPE like human disease can be transmitted t o animals. Which shows us at least a second slow growing virus related for chronic encephalitides during an acute illness like measles.

İnsan, Kronik beyin hastalıkları, Etyoloji, Chronic brain diseases, Human, Etiology

Tezok, F. (1975). "İnsanlarda görülen kronik beyin hastalıklarının etyolojisi üzerinde bugünkü görüşlerimiz". Bursa Tıp Fakültesi Dergisi, 2(2), 127-136.