Yetişkinlik ve yaşlılık döneminde eğitim ve din eğitiminin önemi

Günümüzde pek çok akademik alanın yanı sıra Eğitim ve Din Eğitimi yetişkin sorunlarına giderek artan bir ilgi duymaya başlamıştır. Eğitim etkinliklerine katılmak suretiyle yetişkinler faydalı olma, anlamlı bir rolü olma, yeni yetenekler geliştirme, hoşça vakit geçirme gibi ihtiyaçlarını tatmin ederler. Buna ilave olarak eğitim sayesinde onlar, topluma katkıda bulunma, daha kültürlü bir kişi olma, ilginç şeyler öğrenme, ilginç kişilerle tanışma imkanı bulabilirler. Bu çalışmada yetişkinlerin sorunlarına çözüm aramak için yetişkin din eğitiminin nasıl bir önem taşıdığı konusu ele alınmıştır.
Beside most academic fields, Education and Religious Education have became more and more interested in the adult problems. By participating to educational activities, adults are being adequate of becoming useful, having a significant role, developing new abilities. In this study, it has been examined the topic of adults religious education in order to resolve their problems.

Din eğitimi, Faydalı olma, Yetişkinler, Religious education, Becoming useful, Adults

Kılavuz, M. A. (2002). "Yetişkinlik ve yaşlılık döneminde eğitim ve din eğitiminin önemi". Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 11(2), 59-72.