1991

Bu olguda Gr (-) bir basil olan Actinobacillus lignieresi tarafından oluşturulan ve yumuşak doku aktinomikozu olarak bilinen infeksiyon memelerde histopatolojik olarak tespit edilmiş ve tamamlanmıştır.
A case of soft tissue Actinobacillosis caused by Actinobacillus lignieresii in mammary tissues of cows slaughtered at Et-Balık Meat Plant was diagnosed and described histologically.

Mezbaha, İnek memeleri, Yumuşak doku, Aktinobasillozunun, Histopatolojik, Histopathological, Actinobacillus, Soft tissue, Cow udders, Slaughterhouse

Özbilgin, S. (1991). ''Mezbahada kesilen ineklerin memelerinde saptanan yumuşak doku aktinobasillozunun histopatolojik görünümü''. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi,10(1-2-3-), 7-11.