Türk tarımında makinalaşma

1984

Türk tarımında makinalaşma, gerçek anlamıyla 1950' lerden sonra başlamıştır. Buna karşın gerek Osmanlıların son yıllarında, gerek Cumhuriyetin ilk yıllarında ve 1940'larda, makinalaşma konusunda bir takım faaliyetler olduğu görülmektedir. Bu yazımızda ülkemizde bugünkü makinalaşma durumunu incelemeden önce, öz olarak, makinalaşma hareketinin tarihi gelişimini, Osmanlılardan günümüze geçirdiği aşamaları da göz önüne alarak açıklamaya çalışacağız.

Bu makale, Uludağ İktisat ve İdari Bilimler Dergisinin Cilt: IV Sayı 2 de yayınlanan, “Tarımda Makinalaşma” adlı yazımızın devamıdır.

Türk tarımında makinalaşma, Osmanlıların son yılları, Cumhuriyetin ilk yılları, Makinalaşma

Dinler, Z. (1984). "Türk tarımında makinalaşma". Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 5(1), 1-9.