Geçici dal bloklar (Elektrokardiografik araştırma)

1979

Bursa Üniversitesi

Bu çalışmada 312 elektrokardiogram tetkik edilmiş ve bu elektrokardiogramlarda dal bloğu ensidansı araştırılmıştır. Olguların %10 da dal bloğu olduğu, %6 da sağ dal bloğu ve %3,5 da sol dal bloğu olduğu saptanarak bulgularımız literatürdeki dal bloklarının sıklığı ile karşılaştırılmıştır. Literatürde de nadir rastlanılan hıza bağlı bloklar ve hıza bağlı olmayan intermittent bloklar üzerinde durularak bu vakalara ait örnekler verilmiş ve oluş mekanizmaları tartışılmıştır.
Es wurden 312 Elektrokardiogram untersucht. Um die ineidence der Herzschenkelblocks festzustellen. Bei 10% der Falle wurde Herzschenkelblocks festgestellt. Davon waren 6%. Rechtsschenkelbloks; 3,5% linkschenkelblock. Die Ergebnisse wurden mit der Literatur vergleichen. Es wurden Frequenzabhangige und nicht-abhangige Schenkelblocks, die auch in der literatur selten beschrieben sind betont, Beispiele gegeben und deren Entstehungesmechanismen diskutiert.

Geçici dal bloklar, Transistierende herzschenkelblocken, Elektrokardiografi, Elektrokardiogram

Cordan, J. vd. (1979). "Geçici dal bloklar (Elektrokardiografik araştırma)". Bursa Tıp Fakültesi Dergisi, 6(1-2-3), 27-33.