Bir yönetim tekniği olarak kalite kontrol çemberleri

1985-11

1960 yılından beri Japonya'da uygulanmakta olan Kalite Kontrol Çemberleri (KKÇ), yeni bir yönetim tekniği olarak, diğer ülkeler tarafından da kullanılmaktadır. Bu çalışmanın amacı KKÇ 'ni tanımlamak ve bu karamın amacı, tarihsel gelişimi ve organizasyon yapısı üzerinde durmaktır.
Les cercles de controle de qualite qui son appliques au Japon depuis l'an 1960, sont aussi employis par d'autres pays comme une technique nouvelle de gestion. Le but de ce travail est de dUinir les cercles de controle de qualite et d'emphatiser le dessein de ce concept, developpement historique et sa structure organisationnelle.

Kalite kontrol çemberleri (KKÇ), Controle de qualite

Efil, İ. (1985). "Bir yönetim tekniği olarak kalite kontrol çemberleri". Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 6(2),81-87.