XVI. yüzyıl Bursa alimleri ve Arap diline katkıları

2001

Bu çalışmada XVI. Yüzyıl Bursa alimlerinin kısa biyografileri ile Arap diline dair eserleri incelenerek bu dile olan katkıları ortaya konulmak ve Bursa’nın ilim tarihindeki yerine bu zaviyeden ışık tutulmak istenmiştir. Bu çerçevede toplam sekiz alim ve Arap diliyle ilgili olarak yazdıkları otuz iki eser tespit edilmiş olup eserlerin büyük ölçüde günümüze kadar geldiği görülmüştür.
In this article, the brief biographies of scholars from the XVIth century Bursa and their works concerning the Arabic language have been investigated. In doing this, their contributions to Arabic language are brought into light. Altogether eight scholars and their thirty two works concerning Arabic language have been found in the literature and most of them have reached to us today.

Bursa, Arap dili, XVI. Yüzyıl, Arabic language, XVIth century

Yalar, M. (2001). "XVI. yüzyıl Bursa alimleri ve Arap diline katkıları". Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 10(1), 127-136.