L'enseignement du français dans les ecoles secondaires ou en sommes-nous?

1988

Gülmez, Gülnihal

Ülkemizdeki resmi orta öğretim kurumlarında yaşandığı biçimiyle fransızca öğretimi çağdaş yöntembilimsel yönelimlerin uzağında, beklentilerin gerisinde, eğitim açısından değerleri tartışlır amaçların karanlığında ve üniversite düzeyinde ki çalışmaların ilgi alanının dışındadır. Bu alanda "yenileştirme " adına yakın zamanlarda yapılanları eleştirel açıdan hatırlatan bu yazı ; kuramsal bilgi kaynaklarımiz ve söz konusu kurumlarda kullanılan ders aracının analizi arasında bir düzlemde yer­leştirdiğimiz öznelliğimizi, bugün yabancı dil öğretimi öğrenimi alanındaki tartışmalara egemen düşüncelerin bir görüntüsü biçiminde yoruma sunuyor.
Alors que sur le plan general le renouveau en didactique des langues se traduit par la recherche des modalites de travail d 'apprentissage marquees par la pluralite, l'explication, la negociation, l'evaluation ... et favorise ainsi toute action pedagogique s'inscrivant dans le sens de ce qu'il y a bien de faire pour avancer sans se perdre; l'enseignement du français dans les ecoles secondaires en Turquie semble etre laisse a son sort. L'expression de cette inquietude, cet article veut contribuer a refuser les reponses formelles, a questionner et a instaurer une communication entre les gens qui croient en une quelconque necessite de l'amelioration de cet enseignement dans leur pays.

Fransızca öğretimi, Yabancı dil öğrenimi, L'enseignement du Français, Apprentissage des langues étrangères

Gülmez, G. (1988). "L'enseignement du français dans les ecoles secondaires ou en sommes-nous?". Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 3(1), 255-262.