Atkı atma ve acızlık açma sistemleri açısından dokuma makinalarının günümüzdeki durumu

1984

In the present paper, the picking and the shedding mechanisms of weaving machines are studied and explanations about the commonly used systems are given. The picking mechanisms are emphasized, in particular, those which are of the most importance are explained in detail. The shedding mechanisms are briefly described from the point of view of their importance on the fabric design. A conclusion has been made.
Bu yazıda dokuma makinalarının atkı atma ve ağızlık açma sistemleri incelenmekte ve bu sistem­ lerin en çok kullanılanları hakkında bilgi verilmektedir. Özellikle atkı atma sistemleri ve bunların günümüzde en büyük önemi taşıyanları üzerinde kurulmuş bulunmaktadır. Ağızlık açma sistemlerine ise kumaş tasarı­ mındaki önemleri açısından kısaca değin i lmiştir. Sonuç bölümünde genel bir yoruma yer verilmektedir.

Picking mechanisms, Atkı atma, Ağızlık atma sistemleri, Dokuma makinaları

Alpay, H. R. (1984). "Atkı atma ve acızlık açma sistemleri açısından dokuma makinalarnın günümüzdeki durumu". Uludağ Üniversitesi Mühendislik Dergisi, 1(1), 117-123.