1986

Toomes, Juri
Birtel, Wemer

Son zamanlarda karın duvarı defektlerinin onarılmasında gittikçe taraftar bulan kas-deri flepleri kullanılmaktadır. Bizim olgumuzda karın duvarının alt bölümünde lokalize bir desmoid tümör geniş olarak eksize edilmiştir. Ortaya çıkan büyük defekt alan musculus rectus femoris ve fascia lata ile kapatılmıştır. Transpozisyon sonrası kasın donör anında fonksiyon bozukluğu olmamakta ve kötü bir estetik görünüm oluşmamaktadır.
Increasing number Muscle-skin flaps are used repairing great defects of the abdominal wall. In our case a desmoid tumor was cutaway from the cover of the abdomen in a large scale. The re maining defect was closed by a transposed m. rectus femoris with fascia lata. Besides there is no loss of function or beauty caused by the transposition of this muscle.

Bu çalışma Aachen Üniversitesi Eschweiler Hastanesi'nde yapılmıştır.

Desmoid tümörü, Karın duvarı, Defektinin musculus rectus femoris ve fascia lata ile onarımı, Defektinin musculus rectus femoris, Fascia lata ile onarımı, Kas deri

Özsoy, Z. vd. (1986). ''Büyük bir desmoid tümörü neticesinde ortaya çıkan karın duvarı defektinin musculus rectus femoris ve fascia lata ile onarımı ''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 13(1-2-3), 119-125.