Avermektinlerle ilgili son gelişmeler

1987

Avermektinler (ivermektinler) olarak adlandırılan bileşikler, aktinomiset fermantasyonu ile üretilen ve antelmentik olarak bilinen kimyasal bir gruptur. Bunlar, ilk kez 1978 yılında Japonya'da topraktan izole edilen Streptomyces avermitilis in miselyumlarından elde edilmiştir. Sekiz bileşikten oluşan avermektinler, makrosiklik lakton türevleri olarak identifiye edilmiştir. Antibakteriyel veya antifungal aktivitelerinin çok az olması nedeniyle, makrolid veya polyen antibiyotiklerden farklılık gösterirler.

Fermentation, Isolated, Antibacterial, Compound, Macrocyclic, Avermektinlerle, Bileşik, Makrosiklik, İzole, Antifungal, Antibakteriyel, Fermentasyon

Ceylan, S. ve Yılmaz, O. (1987). ''Avermektinlerle ilgili son gelişmeler''. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 5-6(1-2-3), 283-289.