Müzik terminolojisi ve A. Adnan Saygun

1995

Birinci Dil Kurultayı'ndan hemen sonra Atatürk'ün başkanlığında toplanan Genel Merkez Kurulu, Terim Kolu çalışmaları için şu ana ilkeyi kabul etmişti: "Terim Bölümü'nün işi, bugünkü bilim dilimizde kullanılmakta olan yabancı dillerden alınmış terimler verine, bütün bilimsel kavramlar için öz Türkçe terimler bulup ya da yaratıp koymaktır". Bu makalede müzik terminolojisinin genel durumu ve 1988 yılında A.Adnan Saygun ile yapılan görüşmeden elde edilen sonuçlar üzerinde durulacaktır.
Early after the First Language Congress Atatürk, who was the leader, gathered the General Central Establishment. They accepted this main idea for the studies of terms: "The work of Term Comission was to find pure Turkish terms or to create pure Turkish terms for all scientific conceptions instead of terms taken from foreign languages and still used in today's scientific language." In this article, about the general position of Music Terminology and interview's results with A. Adnan Saygun in 1988 will be written

Müzik terminolojisi, A. Adnan Saygun

Bozkaya, İ. (1995). "Müzik terminolojisi ve A. Adnan Saygun". Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 10(1), 33-40.