Servikal kasılım orijinli ağrılara eşlik eden K. B. B. patolojileri

1987

Baş ağrısının en sık rastlanılan nedenlerinden birisi servikal kasılımdır. Servikal kasılımı hastalar, genellikle K.B.B. sahasını ilgilendiren bir yakınma ile hekime gelmekte ue ya anamnezde K.B.B. sahasını ilgilendiren bir yakınma tespit edilmektedir. Servikal kasılımlı 400 olguda yapılan bu çalışmada, servikal kasılma eşlik eden K.B.B. patolojileri ue bu patolojilerle servikal kasılım arasındaki ilişki belirlenmeye çalışılmıştır.
One of the most common causes of headache is cervical tension. The patients which have cervical tension, usually apply to the doctor with a complaint about E.N.T. area or a complaint about E.N.T. the area has been established in history. In this study made o n 400 patients, E.N. T. pathologies associated with cervical tension and the relation of cervical tension with these pathologies had been investigated and reported.

Servikal kasılım, Ağrı, K. B. B., E. N. T., Cervical tension, Ache

Hızalan, İ. ve Erişen, L. (1987). "Servikal kasılım orijinli ağrılara eşlik eden K. B. B. patolojileri". Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 14(2), 105-110.