1660'da Bursa camilerinde görev yapan imamlar

1994

Günümüzde imamların fonksiyonları minber ve mihrab hizmetleriyle sınırlıdır. Fakat Osmanlı İmparatorluğu’nda imamların farklı ve çeşitli görev ve yetkileri vardı. Onlar köy ve mahalle teşkilatlarındaki soysal müesseselerde söz sahibiydiler. Bu çalışmada biz 1660 yılında Bursa camiilerde görev yapan imamların bir listesini vereceğiz.
In this day İmam’s function is limited with Services of pulpit (minber) and niche (mihrab). But in Ottoman Empire îmams had got different and various function and autority. They had promise in direction of social instutions in district and villages. In this study give al list about imams who serviced in Burssa ’s Mosque in 1660.

Bursa, Osmanlı İmparatorluğu, Mihrap, Minber, Ottoman Empire, Pulpit, Niche

Çetin, O. (1994). "1660'da Bursa camilerinde görev yapan imamlar". Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 6(6), 35-40.