1988

Doğuştan kalça çıkığının topolojilerinden biri olan koksa valga ve aşırı anteversiyonun asetabulum açısı üzerindeki etkisini araştırmak için iki tedavi grubunun sonuçlarını karşılaştırdı . Bir grup yalnızca kapalı redüksiyon ve diğer grup kapalı redüksiyondan sonra derotasyon ve varizasyon osteotomisi ile tedavi edildi. Kapalı redüksiyondan sonra derotasyon varizasyon ile tedavi edilen olgularda femur boynu açısının normale yaklaştığı fakat asetabulum açısında önemli bir azalma olmadığı bulundu.
To study the effects of the increased femoral anteversion and coxa valga on the acetabular index we have compared the results in two groups. The first group was treated with closed reduction and the other with derotation and varus osteotomy after closed reduction. In the cases treated with the derotation and varus osteotomy it was found that the femoral neck angle reached the normal value but the acetabular index did not change significantly.

Doğuştan kalça çıkığı, İntertrokanterik osteotomiler, Femur boynu, Asetabuler açı, Acetabular angle, Femoral neck, Intertrochanteric osteotomies, Congenital hip dislocation

Kurap, G. (1988). ''Doğuştan kalça çıkığında intertrokanterik osteotomilerin femur boynu ve asetabuler açıya etkileri''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 15(3), Supplementum 11, 1-7.