Fen bilgisi öğretimi programının değerlendirilmesi

1999

Bu çalışmada Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesinde iki yarı yıl süre ile okutulmakta olan fen bilgisi öğretimi dersleri için uygulanmakta olan programın bir değerlendirilmesi yapılmıştır. Araştırma, Uludağ Üniversitesi, İlköğretim Bölümü, Sınıf Öğretmenliği Ana Bilim Dalında öğrenim gören ve Fen Bilgisi Öğretimi I ve Fen Bilgisi Öğretimi II derslerini almış toplam 131 öğrenciyi kapsamaktadır. Araştırma sonuçlarına göre program, öğretilen yöntemler, grup çalışmaları ve yapılan etkinlikler açısından öğrencilerin çoğunluğu tarafından ilgiyle karşılanırken, programın yürütüldüğü kaynak kitap biçimsel açıdan ve anlatım dili açısından eleştiriler almıştır.
In this study an evaluation of the Science Teaching Course is made in Uludağ University, Education Faculty, Classroom Teacher Training Department. This study contains 131 students who take the science teaching I and science teaching ll courses. As a result of this study, we say that; teaching method, group studies and activities has been interested but the language of the science teaching material has been critised by the students.

Fen bilgisi, Öğretim programı, Science, Teaching program

Ergül, N. R. (1999). ''Fen bilgisi öğretimi programının değerlendirilmesi''. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 12(1), 231-238.