Elektronik ticaret ve muhtemel ekonomik etkileri

2004

Kalaycı, Cemalettin

Özellikle internet kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte bir yandan e-ticaret sürecine katılımcılar artarken, diğer yandan da e-ticaret hacminin toplam ticaret hacmi içindeki payı hızlı bir şekilde büyümektedir. E-ticaret hızlı bir şekilde yaygınlaşırken ekonomik yaşamda önemli etkiler meydana getirmektedir. Elektronik ticaret işlem maliyetlerini, araştırma maliyetlerini azaltarak, rekabeti artırarak ve iş sürecini hızlandırarak verimliliği artırmaktadır.
With the widespread use of internet, not only the participation in ecommerce but also e-commerce volume as a part of total commerce volume has been steadily and rapidly increasing. E-commerce has been getting a widespread use; it has had great influences in economic life. Electronic Commerce improves efficiency by reducing transaction and research costs, increasing competitiveness and accelerating business process.

Elektronik ticaret, Elektronik ticaretin ekonomik etkileri, Electronic commerce, Economic effects of electronic commerce

Kalaycı, C. (2004). "Elektronik ticaret ve muhtemel ekonomik etkileri". Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 23(1), 1-18.