Bütçe politikası açısından ekonomistlerin amaçları

1993

Robinson, A. J.
Cutt, James

Kamu politikasında birkaç amaç vardır. Belirli bir amaca verilen önem zamandan zamana değişebilir. "Ulusların zenginliğinin nedenleri ve yapısına yönelik araştırma" isimli eserinde Adam Smith ekonomik büyüme ile ilgilenmiştir. Fakat Marx, Mill ve Ricardo gibi daha sonraki klasik ekonomistler ve Marshall ile Clark'ında dahil olduğu marjinalistler, milli hasılanın dağlımıyla bunun artırılmasından daha fazla ilgilendiler. 1930'larda sürekli işsizlik ekonomistlerin dikkatini ekonomik istikrar amacına yöneltti.

Canadian Tax Journal, Cilt XII, No: 4 (Temmuz-Ağustos 1964) de yayınlanan "Tax Policy for Growth: Reconciliation with Other Objectives" isimli bu eser yazarından izin alınarak yayınlanmıştır.
Çeviriye esas metnin künyesi: A.J. Robinson ve James Cutt. (1973). "Public Finance in Canada". Selected Readings, 2nd Edition, 1973, Methuen Publications, ss. 15-16.

Bütçe politikası açısından, Ekonomistlerin amaçları, Ekonomik büyüme, Kamu politikası

Robinson, A. J. ve Cutt, J. (1993). "Bütçe politikası açısından ekonomistlerin amaçları". çev. Doğan Şenyüz. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 14(1-2), 231-233.