Kitap eleştirisi

1988

Günümüzde teknoloji baş döndürücü bir hızla gelişmekte ve kurumsal yapı hızla değişmektedir. Bu gelişmeler ekonomik hayatı dolaysız şekilde etkilemekte ve yeni yeni sorunlar gündeme getirmektedir. Acaba gerçek dünyadaki bütün bu oluşumlar karşısında İktisat Bilimi nasıl bir gelişme çizgisi ortaya koymaktadır? Örneğin yeni oluşumlar veya durumlar tatmin edici biçimde açıklanabilmekle ya da önceden görülebilmekte midir? Ayrıca iktisadi prensipler üzerinde bilim adamlarının değer yargıları ne ölçüde etkili olmaktadır? Daha da genel bir görüşle, bilimler yelpazesinde iktisadın yeri ve gelişmişlik düzeyi nedir? Bütün bu ve benzeri soruların cevaplandırılması.İktisatta Yöntem ve Kuramı sorunlarının incelenmesini gerektirir. Yöntem sorunlarının iyi anlaşılması aynı zamanda İktisat'ın "bilimsel"nin daha iyi değerlendirilmesine ve iktisat prensiplerinden 'bilimsel öngörüde ne ölçüde )yararlanabileceğini daha sağlıklı biçimde ortaya konulmasına yardımcı olur.

Tanıtımı yapılan kitabın künyesi: Doç. Dr. Ercan EREN, iktisatta Yöntem (Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yayını: Bursa, 1989)

Kitap eleştirisi, İktisatta yöntem, Pratik sorunlar, İktisadi analizler, İktisadi prensipleri

Seyidoğlu, H. (1988). ''Kitap eleştirisi''. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 9(1-2), 253-254.