Bir hava kalitesi izleme istasyonu Belediye tarafından Bursa’nın Heykel semtinde kurulmuştur. Kükürt dioksit (SO2), karbon monoksit (CO), azot oksitler (NOx), toplam hidrokarbonlar (THK), partikül madde (PM) ve ozonun (O3) dış hava ölçümleri Mayıs 2001 ve Aralık 2003 tarihleri arasında bu ölçüm noktasından rutin olarak alınmıştır. Ölçüm noktasında bir meteoroloji istasyonu bulunmakta olup bu hava kalitesi ölçüm cihazları ile paralel olarak çalıştırılmıştır. Konsantrasyonlar ve meteorolojik parametreler arasındaki ilişkiyi belirlemek için farklı modeller (Lineer, eksponansiyel, logaritmik) kullanılmıştır.
An air quality monitoring station was set up by the Municipality in the Heykel district of Bursa. Ambient air levels of sulfur dioxide (SO2) carbon monoxide (CO), nitrogen oxides (NOx), total hydrocarbons (THCs), particulate matter (PM) and ozone (O3) were measured routinely between May 2001 and December 2003 from this sampling point. There was a meteorological tower which was simultaneously run with the air quality measurement devices. Different models (linear, exponential, logarithmic) were employed to determine the relationship between concentrations and meteorological parameters.

Klasik hava kirleticiler, SO2, NOx, PM, HK, CO, Ozon, Classic air pollutants, HC, Ozone

Erbaşlar, T. ve Taşdemir, Y. (2007). "Kentsel bir atmosferdeki bazı hava kirleticilerin meteorolojik parametrelerle ilişkilendirilmesi". Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dergisi, 12(2), 1-8.