Hasta hekim ilişkileri açısından din öğretiminin önemi

Din ve sağlık bireylerin, en çok önem atfettiği iki önemli kurumdur. Bu iki kurum arasındaki ilişki eski dönemlere dayanmaktadır. Eski dönemlerde insanlara din ve sağlık hizmeti aynı kişiler tarafından götürülmüştür. Günümüzde insanlara sağlık ve din hizmeti farklı kimseler tarafından götürülmekle birlikte din ve sağlık hizmeti götürenlerin işbirliğine ihtiyaç duyulmaktadır. Son zamanlarda, doktor hasta ilişkilerinde dinî ve ruhanî hayatla ilgili hususların gündeme gelmesi doktorların, hastalığı iyileştirme sürecinde dinin etkisi konusunda bilgi sahibi olmasını gerekli kılmaktadır. Bu çalışmada doktor hasta ilişkilerinde din öğrenimine duyulan ihtiyaç ele alınmaya çalışılmıştır.
Religion and health two important institutions which individuals consider most. In old ages, religion and health services were done to people by the same people. But nowadays these services are done by different people, therefore there is a need of corporation between this people. In this study, the need of religious education in the patient doctor relation is mentioned.

Sağlık, Eski Türkler, Ruhanî hayat, Din eğitimi, Health, Religious education

Kılavuz, M. A. (2002). "Hasta hekim ilişkileri açısından din öğretiminin önemi". Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 11(2), 73-86.