Avusturya'da sosyal - politika'nın genel görünümü

1981

Weissel, Erwin

Avusturya'da Sosyal-Politika alanındaki çalışmaları belirleyen koşulları anlayabilmek için iki noktanın özellikle göz önünde tutulması gerekir . Hemen belirtmek gerekir ki, diğer ülkelerde olduğu gibi Avusturya'da da sistem kendine özgü koşullar içinde gelişme olanağı bulmuştur. İkinci olarak bu ülkede öngörülen ekonomik hedeflere ulaşabilmek için, sosyo-politik uygulamalar yeniden dağılım aracı olarak kullanılmış ve «sosyal katılım» sisteminin çekirdeği haline dönüşmüştür.

Viyana Üniversitesi Sosyal Siyaset Bölümü öğretim üyelerinden ve Avusturya İşçi Sendikası Konfederasyonu Eğitim Danışmanı Prof. Dr . Erwin Weissel , Bursa Üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Kooperatifçilik Enstitüsünün davetlisi olarak Türkiye’ye gelmiş ve 19 Haziran 1980 tarihinde, Bursa'da belirtilen konuda bu tebliği vermiştir.

Avusturya, Sosyal politika, Sosyo-politik uygulamalar, Ekonomik hedefler, Sosyal katılım

Weissel, E. (1981). "Avusturya'da sosyal - politika'nın genel görünümü". çev. Haşmet Başar. Bursa Üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dergisi, 2(2), 203-212.