Prof. Dr. Selman Başaran’ın ardından

1992

Uludağ Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi 9 Kasım 1993 günü değerli bir öğretim elemanını kaybetti: Prof. Dr. Selman BAŞARAN. İki yıldan beri devam eden menhus hastalıktan dolayı 6 ay önce ameliyat olduysa da şifa bulamadı. Rahmetli; bir sonbahar günü Yüce Yaratıcı’nm rahmetine kavuşan merhum dostumuz, 1947 yılında Ankara’nın Ayaş ilçesine bağlı Başayaş Köyünde dünyaya geldi. İlkokulu köyünde tamamladıktan sonra üç senesini Allah’ın kelamını ezberlemeye hasretti. 1969 yılında Ankara İmam Hatip Lisesini, 1973 yılında Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesini bitirdi. Bir müddet Diyanet İşleri Teşkilatında görev yaptı.

Selman Başaran, Uludağ Üniversitesi, İbn Hazm ve hadis anlayışı

Kara, M. (1992). "Prof. Dr. Selman Başaran’ın ardından". Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 4(4), 397-398.