Vekuronyum ve Pankuronyumun çocuklarda entübasyon dozlarının karşılaştırılması

1991

Bu çalışmada çocuklara endotrakeal entübasyon için yeni bir non depolarizan kas gevşetici olan Vekuronyum Bromür (Norcuron ORG NC 45) 0.07 mg/kg. ve Pankuronyum Bromür (PAVULON) 0.12 mg/kg. dozlarında verilmiştir. Her iki kas gevşeticinin etki başlama ve devam süreleri ile hemodinamik etkileri karşılaştırmalı olarak incelenmiştir. Sonuçlar, literatür bilgileri gözden geçirilerek tartışılmıştır.
In this study, a new non-depolarizing muscle relaxant Vecuronium bromure (Norcuron ORG NC 45) and Pancuronium bromure (Pavulon) have been administered to the children for endotracheal intubation with the doses of 0.07 mg/kg. and 0.12 mg/kg. respectively. Initial period, duration of action and haemodynamic effects of agents have been investigated and compared with each other. Results have been discussed and the pertinent literature has been reviewed.

Vekuronyum, Pankuronyum, Vecuronium, Pancuronium, Çocuklarda entübasyon, Intubation in children

Özcan, B. (1991). "Vekuronyum ve Pankuronyumun çocuklarda entübasyon dozlarının karşılaştırılması". Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 18(1), Supplementum 22, 1-12.