1988

1986 Kasım - 1987 Ağustos ayları arasında KT ile subdural effüzyon tanısı konulan fakat kortikal atrofi olabileceği de belirtilen 0-1 yaş grubu arasındaki 8 olgunun kati tanısı sisternal yolla pozitif kontrast madde verildikten sonra, KT yapılarak koyuldu ve literatür gözden geçirilerek bu yöntemin tanıdaki yararları tartışıldı.
Between 1986-1987, CT cisternography with intrathecal metrizamide injection were performed on 8 infants to differentiate cortical atrophy from subdural effusion. The value of CT cisternography were emphasised and discussed with literature.

Subdural effüzyon, Kortikal atrofi, Sisternografi, Komputerize tomografi, Subdural effusion, Cisternography, Cortical atrophy, Computerized tomography

Korfalı, E. vd. (1988). ''Subdural effüzyonda, kortikal atrofiyle ayırıcı tanı açısından sisternografi ve komputerize tomografinin (KT) değeri ''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 15(1), 193-197.