Bursa'da ilk inferior oblik kas geriletme ameliyat

1984

İnferior oblik kasların bilateral primer işlev artışı nedeniyle V model ekzotropya gösteren bir olguya bilateral inferior oblik kas geriletmesi ve sol dış rektus kası geriletmesi ameliyatı yapıldı. Cerrahiden 3 ay sonra V model ekzotropya kaybolmuş ve oküler hareketler bütün bakış pozisyonlarında normale dönmüştür. Operasyonun tekniği ve sonucu takdim edilmektedir.
A case with a history of V pattern exotropia caused by bilateral primer overaction of inferior oblique muscles underwent recession of both inferior oblique muscles and recession of left lateral rectus muscle. Three months after surgery, V pattern exotropia had disappeared and ocular movements changed into normal in all positions of gaze. The technique and result of the operation is presented.

İstanbul Oftalmoloji Cemiyeti, Mayıs 1982 toplantısında tebliğ edilmiştir.

Bursa, İnferior oblik kas geriletme, Ameliyat, Operation, Inferior oblique muscle retraction

Başar, E. ve Özçetin, H. (1984). ''Bursa'da ilk inferior oblik kas geriletme ameliyat''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 11(1), 141-143.