9 yaşında bir çocukta servikal meningioma: Bir olgu sunumu

2021-05-07

Bursa Uludağ Üniversitesi

Pediatrik spinal tümörler içerisinde spinal meningiomların görülme sıklığı %4,3 gibi oldukça düşük oran olmasına rağmen metastatik kitleleri taklit edebildiğinden ayırıcı tanıda mutlaka akılda tutulmalıdır. Bu olgu sunumunda, travma sonrası başlayan boyun ve sol omuza yayılan ağrı, sol kolunda güçsüzlük şikâyeti olan ve servikal meningiom saptanan 9 yaşında erkek hasta bildirilmiştir. Tedavide altın standart cerrahi rezeksiyondur.
Although the incidence of spinal meningiomas among pediatric spinal tumors is quite low, at 4.3%, it should be kept in mind in differential diagnosis as it can mimic metastatic masses. In this case report, a 9-year-old male patient with cervical meningioma with complaints of posttraumatic pain spreading to the neck and left shoulder, weakness in the left arm was reported. The gold standard in treatment is surgical resection.

Pediatrik meningiom, Servikal meningiom, Spinal tümör, Pediatric meningioma, Cervical meningioma, Spinal tumor

Tunçbilek, Y. vd. (2021). ''9 yaşında bir çocukta servikal meningioma: Bir olgu sunumu''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 47(2), 287-289.