1991

Bazal hücreli karsinoma derinin en yaygın tümörüdür. Klinik seyri iyidir. Fakat rekürrens potansiyelleri yüksektir. Klinik ve histolojik olarak değişik formları vardır. Agresif tümörler belirli histopatolojik özellikler gösterir. Bu çalışmada 75 bazal hücreli karsinoma olgusu gözden geçirildi. Yaş, cinsiyet lokalizasyon ve histolojik türleri gibi özellikleri saptandı. Agresif formlar ve bunların histopatolojik değişiklikleri karşılaştırıldı.
Basal cell carcinoma is the most common skin tumor. Clinical courses are favourable, but the potential of recurrence is high. There are clinical and histological different fonts. Aggressive tumors show certain histopathologic features. In this study 75 basal cell carcinoma cases have been reviewed. Criteria such as age, sex distribution, localization and histological variants have been documented. Aggressive fonts and histopathologic changes have been compared.

Bazal hücreli karsinomalar, Histopatolojik özellikler, Histopathological features, Basal cell carcinomas

Gücin, Z. vd. (1991). ''Bazal hücreli karsinamaların histopatolojik özellikleri (1989 yılında tam konan 75 olgunun retrospektif incelenmesi)''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 18(3), 367-373.