Roma’nın yaşayan tarihi: Vallicelliana Kütüphanesi

2020-09-25

Türk Kütüphaneciler Derneği

Günümüzde Erasmus Personel Hareketliliği Programları, üniversite çalışanlarının yurt dışında meslekle ilgili uygulamaları tecrübe etmeleri açısından faydalı olmaktadır. Programlar, farklı kültürleri tanımayı, mesleki gelişmelerden haberdar olmayı, o ülkelerin yaşantısını deneyimlemeyi sağlamaktadır. Bu yazı, 02-06 Eylül 2019 tarihleri arasında Erasmus+ Personel Eğitim Alma Hareketliliği kapsamında İtalya’nın Roma şehrinde bulunan Vallicelliana Kütüphanesinde aldığım eğitim sonucu; 09 Ocak 2020 tarihinde Bursa Uludağ Üniversitesi Kütüphane personeline yaptığım sunumdan derlenmiştir. Çalışmanın amacı, Vallicelliana Kütüphanesinin sunduğu hizmetler kapsamında kütüphaneyi tanıtmaktır. Kütüphanenin işleyiş açısından bağlı olduğu kurum, kuruluş ve uygulamalara da çalışmada yer verilmiştir.
Today, Erasmus Staff Mobility Programs are beneficial for university employees to experience professional practices abroad. Programs enable to know different cultures, to be aware of professional developments, to experience the lives of those countries. In this study, it is aimed to give information about Vallicelliana Library that I learned during the training in Rome, Italy between 02-06 September 2019 within the scope of Erasmus+ Staff Training Mobility. This article was compiled from my presentation to Bursa Uludağ University Library staff on January 09, 2020. The study introduces the Library as part of the services offered by the Vallicelliana Library. Institutions, organizations and applications to which the library is functioning are also included in the study.

Erasmus personel hareketliliği, Vallicelliana Kütüphanesi, Halk kütüphaneleri, Kütüphaneler, İtalya, Roma, Erasmus staff mobility, Vallicelliana Library, Public libraries, Libraries, Italy, Rome

Bayram, E. İ. (2020). "Roma’nın yaşayan tarihi: Vallicelliana Kütüphanesi". Türk Kütüphaneciliği, 34(3), 579-591.