The crisis has been started in 2007 and gripped all the world early 2008 is showed as the biggest crisis experience since the 1929 World Economic Depression. The reasons of the crisis are based on the gaps in the financial markets. Also, the effects of International Monetary Fund (IMF) that has had important place on the crises in the world economy has been discussed for a long time, which is become a current issue with together the last crisis. Despite of all critics, IMF has played an active role to abolish the effects of 2008 crisis like the previous crises. In additional, organization has started reform studies in itself since 2009 to driving critics that are done towards it.
2007 yılında başlayan ve 2008 yılına gelindiğinde tüm dünyayı etkisi altına alan küresel ekonomik kriz, 1929 Dünya Ekonomik Bunalımından bu yana yaşanan en büyük ve derin kriz olarak nitelendirilmektedir. Krizin nedenleri finansal piyasalarda yaşanan boşluklara dayanmaktadır. Ayrıca; Dünya ekonomisinde önemli bir yere sahip olan Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) da krizlere olan etkileri uzun süredir tartışılmakla birlikte yaşanan son krizle yeniden gündeme gelmiştir. Kuruluş yapılan tüm eleştirilere rağmen önceki krizlerde olduğu gibi 2008 krizinin etkilerinin ortadan kaldırılmasında da aktif bir şekilde rol oynamıştır. Ayrıca kuruluş yapılan eleştiriler doğrultusunda 2009 yılından itibaren kendi içerisinde reform çalışmalarına başlamıştır.

Crisis, IMF and crises, Global economic crisis, Kriz, Küresel ekonomik kriz, IMF ve krizler

Güzel, S. (2009). ''2008 küresel ekonomik krizi ve IMF’nin önerdiği ekonomi politikalarının krizle mücadeledeki rolü''. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 28(2), 55-69.