İtikad esasları ve özellikleri

Dinin inanılması gereken temel inanç esasları ve bunlarda bulunması gereken özelliklerin neler olduğu hususu bu makale çerçevesinde ele alınacak ve inanç esaslarının değişmezlik ilkesinin üzerinde durulacaktır. İnanç esaslarında bulunması gereken temel özellikler olarak sıralanabilecek kesinlik, açıklık, insan müdahalesine kapalılık gibi hususlar da bu çalışmanın kapsamına alınacaktır.
This article deals with the basic creeds of religion which should be believed in and with their essential characteristics. It focuses particularly on the principle of immutability of basic creeds; on the other hand, the features that the basic creeds should have to, such as definiteness, clarity and being free from human intervention are treated.

İtikad, Itikad esasları, Akâid, İman, İnanç, Creed, Basic creeds, Belief, Faith

Yücedoğru, T. (2006). "İtikad esasları ve özellikleri". Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 15(1), 177-186.