İslam, Batı ve terörizm
Dosyalar
Tarih
Kurum Yazarları
Yazarlar
Ceylan, Yasin
Süreli Yayın başlığı
Süreli Yayın ISSN
Cilt Başlığı
Yayıncı:
Uludağ Üniversitesi
Türü
Özet
12. yüzyılda Bağdat ve Kurtuba'da yaşayan müslümanlar için İslam adıyla çağrılan kendi dinlerinin sekiz yüzyıl sonra onun kendi izleyenleri arasında nefreti ve fanatizmi telkin eden bir inanç sistemi olarak tanımlanması ve yine onların diğer dinlere mensup insanlar tarafından insanlığa karşı her türlü gaddarlığı ve vahşeti gerçekleştirebilecek potansiyele sahip olmaları bakımından korkuluyor olması tahmin edilmesi son derece güç bir şey olacaktı. Fakat geçmişte bizzat onların yaşadıkları topraklar üzerinde birbirinden farklı birçok inanç, barış içinde yaşayabilmiş ve kendi düşüncelerini hiçbir soruşturma ve eziyet korkusu olmadan ifade edebilmişlerdi.
Açıklama
Bu çalışma, 21-22 Şubat 2002 tarihinde Prof. Dr. Yasin Ceylan'ın (ODTÜ- Felsefe Bölümü) Turkish Daily News'te "Islam and Terrorism" başlığı altında ingilizce olarak yayınlanmış bulunan çalışmanın Türkçe'ye çevirisidir.
Konusu
İslam, Batı, Terörizm, Müslümanlar
Alıntı
Ceylan, Y. (2004). "İslam, Batı ve Terörizm".Çev. Hatice Nur Erkızan. Kaygı. Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Dergisi, 3, 73-82.
