Hemikorenin eşlik ettiği bir talamik kanama olgusu

1992

Beyin damar hastalıklarında akut hemikoreik sendromların görülmesi yaygın değildir.Primer olarak progresif sağ hemiparezi olan 55 yaşındaki diyabetik ve hipertansif hastada hemikore gelişti. CT de kontralateral talamik kanama izlendi. Hemikore 5. günde kayboldu. Bu olgu nedeniyle akut hemikoreik sendromlar ve beyin damar hastalıkları arasındaki ilişki gözden geçirildi.
Acute hemichoreic syndromes are an uncommon manifestation of cerebrovascülar disease. A progressive right hemiparesis primarily manifested by hemichorea developed in a 55 year old patient with hypertensive and DM. CT scan demonstrated contralateral thalamic hemorrhage. Hemichorea disappeared in 5 days. The comıection between acute hemichoreic syndromes and cerebrovascüler diseases are reviewed.

4. Nöroloji kongresinde (28 Ekim-2 Kasım 1991, Kuşadası) tebliğ edilmiştir.

Hemikorenin, Talamik kanama, Beyin damar, Primer, Hemiparezi

Turan, Ö. F. vd. (1992). ''Hemikorenin eşlik ettiği bir talamik kanama olgusu''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 19(1), 129-132.