2020-05-29

Öz, Dilek
Canbaz, Büşra

Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti olan ve fethi sırasında sûfîlerin önemli rol oynadığı Bursa, 1-3 Kasım 2019 tarihleri arasında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve İSAV işbirliğinde düzenlenen Uluslararası Tarihten Günümüze SûfîSiyaset İlişkileri Sempozyumu’na ev sahipliği yaptı. Sempozyumda Türkiye’deki ilim adamlarının yanı sıra Ürdün, Mısır, İran, Pakistan, Irak ve ABD’den iştirak eden tasavvuf araştırmacılarının katılımıyla yedi oturumda yirmi üç bildiri sunuldu. İlk iki gün sempozyum bildirilerine yer verilirken, son gün değerlendirilme oturumu gerçekleştirildi.

Uluslararası, Sûfî siyaset, Osmanlı, Sempozyum, Tasavvuf

Öz, D. ve Canbaz, B. (2020). ''Uluslararası tarihten günümüze sûfî-siyaset ilişkileri sempozyumu (1-3 Kasım 2019, Bursa)''. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 29(1), 379-386.