2003

Seymen, Oya Aytemiz

Bu çalışmanın amacı, 2000’li yıllarda, işletmecilik, yönetim ve örgüt yazınında ve uygulamalarında ağırlıklı bir yer kazanacağı düşünülen “küresel kariyer” kavramının incelenmesidir. Bu incelemede, 1990’lı yıllarla birlikte önemi artan, küreselleşme, küresel işletme ve küresel yönetim kavramlarından yola çıkılmakta ve bunlardan hareketle, küresel kariyerin özellikleri ve koşulları, böyle bir kariyer hedefleyen yöneticiler açısından ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmektedir.
The purpose of this study is to investigate the concept “global career”, that is considered to have an important place in the literature and applications of business administration, management and organization in the years of 2000. In this study, basing on the concepts of globalization, global company and global management having an increasing significance since 1990’s, the features of global career are evaluated in detail for the managers aiming such a career.

Küreselleşme, Globalization, Küresel işletme, Global company, Multinational company, Global management, Global career, International business, Çokuluslu işletme, Küresel yönetim, Küresel kariyer, Uluslar arası işletmecilik

Seymen, O. A. (2003). "2000’li yıllarda yöneticiler açısından “küresel kariyer” olgusu ve koşulları üzerine kavramsal bir değerlendirme" Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 22(1),83-105.