Mediasten tümörleri

1984

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Kliniğinde 1977-1984 yılları arasındaki 7 yıllık sürede tanı konulan ve tedavisi yapılan 22 mediasten tümör olgusu, geriye dönük olarak, gözden geçirildi. Bu çalışma sadece mediasten tümörlerini kapsadı. Bunlar arasında en sıklıkla görülenler timoma ve lenfoma grubuna ait olanlardı. Tanı ve tedavi yöntemleri tartışıldı. Mediasten tümörlerinin büyük kısmının cerrahi tedaviden yararlandığı sonucuna varıldı.
Twenty-one cases of mediastinal tumors were reviewed, diagnosed and treated at the Thoracic and Cardiovascular Surgery Clinic of the Uludağ University, in seven years period between the years of 1977-1984. In this study included only mediastinal tumors. The most frequent of them were as follows; thymomas and lymphomas. The methods of diagnosis and treatment were discussed. We concluded that the most of these tumors are benefited by surgery.

Bu çalışma, Eylül 1984 tarihinde X. Balkan Tıp Kongresi 'nde bildiri olarak sunulmuştur.

Mediasten tümörleri, Mediastinal tumors

Özcan, F. vd. (1984). ''Mediasten tümörleri ''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 11(2-3), 237-243.