Adli olgularda alkol alınımının değerlendirilmesi

1985

Bu yazıda alkolün alınmasından itibaren absorbsiyonu ve eliminasyonu, bunlara etki eden faktörleri, muayene sırasında tespit edilen kan alkol konsantrasyonundan (KAK) geri hesaplama ile olay anında bulunan kan alkol konsantrasyonunun hesaplama yöntemleri, ayrıca alkolün araç sürücüleri üzerine olan etkileri ve bir şahsın alkollü olup olmadığını tespit için hangi muayene metotlarının kullanıldığı ve bunların nasıl değerlendirildiği incelenmiştir.
In this paper, the absorption and elimination of alcohol following intake; the affecting factors and determination of blood alcohol concentration at the time of inside nce, by reverse calculation from the concentration of alcohol at examination, are presented. In addition, the effect of alcohol on vehicle drivers, methods used for determining the alcohol intake of an individual and evaluation of these methods are discussed.

Adli olgular, Alkol alınımının değerlendirilmesi, Evaluation of alcohol intake, Forensic cases

Çoltu, A. (1985). ''Adli olgularda alkol alınımının değerlendirilmesi''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 12(1-2-3), 67-72.