Atatürk dönemi Bursasında tıp çalışmaları-I

2009-12-01

Tarihin her döneminde önemli bir kent olan Bursa’da Atatürk döneminde Türk Devrimi’nin temel değerlerini içselleştirmek ereğiyle yapılan çalışmalar sosyoekonomik gelişimi beraberinde getirecektir. Toplumsal yaşam kalitesini arttırmak bağlamında ise insan sağlığının bir devlet politikası olarak algılanması kavrayışı bu dönem içinde gelişmeye başlayacaktır. Bunun sonucunda Bursa’da Atatürk döneminde kurumsal, eğitsel ve halk sağlığında çok önemli atılımlar, alt yapı çalışmaları gelişecektir.
Bursa had been an important city during the course of history. The activities that had been carried out in Bursa during the Ataturk period in order to internalize the basic values of the Turkish Revolution brought socio-economic development. During this period health care began to be evaluated as a state policy within the framework of improving living standards. As a result, important developments took place during this period in institutions, education and public health as well as various infrastructure activities.

Makale, Ege Üniversitesi tarafından 6–9 Kasım 2007’de düzenlenen Atatürk Dönemi (1920–1938) Sağlık Tarihi Kongresi’nde sözlü olarak sunulan bildirinin bir bölümünü içermektedir.

Bursa, Atatürk, Sağlık politikaları, Ataturk, Health policies

Akkuş, M. (2009). “Atatürk dönemi Bursasında tıp çalışmaları-I”. Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi, 10(17), 257-276.