Okul müzik eğitiminde insan sesinin önemi

1995

Bu çalışma ile okul müzik eğitiminde yardımcı araç ve gereçlerin yanında insan sesinin ne denli önemli bir yeri olduğunun vurgulanmasına çalışılmıştır. Sesin fiziksel olarak meydana gelişi ve insan sesinin müzik eğitiminde nasıl kullanılacağı, güzel şarkı söylemenin güzel konuşmadan geçeceği ve insan sesinin en güzel bir biçimde ortaya çıkmasında dilin de çok önemli bir unsur olacağı düşünülmüştür. Bu çalışma ile yıllardır müzik derslerinde insan sesine gereği kadar ver verilmediği, çocuklarımızın seslerini düzgün kullanıp güzel şarkı söyleyemediklerinin nedenleri araştırılmak istenmiştir..
Through this study it was stressed how important human voice apart from other aids was. It was also thought that speaking a language in the ideal way was a significant element. Here, articulating voice physically and how to use human voice in the music training should be considered, it is a fact that those who speak well also sing well. Human voice was not given enough importance in music classes for years consequently, our children could not use their voice properly. I aimed at correcting this mistake by this study.

Okul, Müzik eğitimi, Music edication, Articulating

Çiçek, S. (1995)."Okul müzik eğitiminde insan sesinin önemi". Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 10(1), 115-118.