Aile planlaması ve tıbbi deontoloji açısından önemi

1987

Bu makalede, aile planlamasının dünyadaki ve ülkemizdeki tarihsel gelişimi orijinal belgelerden, el yazmalarından, yasalardan yararlanılarak ele alınmış ve günümüz Türkiye'sinde Tıbbi Deontoloji açısından önemine değinilmiştir.
In this article, the historical development of family in our country and in the world has been evaluated by means of original documents, manuscripts and laws and its importance has been emphasized from the point of medical ethics in Turkey of today.

Bu çalışma, 1985 yılında İstanbul[Türkiye]'da düzenlenen İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi 8. Kurultayı'nda bildiri olarak sunulmuştur.

Aile planlaması, Tıbbi deontoloji, Medical deontology, Family planning

Ersoy, N. (1987). ''Aile planlaması ve tıbbi deontoloji açısından önemi''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 14(3), 421-426.