Nar (Punica granatum) çiçeğinde polen miktarının n-pentane kullanılarak belirlenmesi

Loading...
Thumbnail Image

Date

2001

Authors

Kumova, Ulviye
Korkmaz, Ali

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışmada, nar (Punica granatum) bitkisinin çiçeklerindeki polen miktarının ağırlık olarak belirlenmesinde n- pentane kullanımının kolay ve basit bir yöntem olduğu belirlenmiştir. Bu kimyasal madde kabak (Cucurbita pepo), kavun (Cucumis melo), karpuz (Citrullus vulgaris) ve diğer bir çok bitkinin polen veriminin belirlenmesinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bunun yanında diğer bitkilerin polen verimlerinin araştırılmasında kullanılabilirliğini ortaya koyabilmek bahçe bitkilerinin tozlaşması ve arıcılık açısından önem taşımaktadır.
Use of n-pentane in the determination of pollen quantity of pomegranate flower as a weight is seen a simple and easy method. This Chemical is widely used in the determination of pollen yield of pumpkin (Cucurbita pepo), melon (Cucumis melo) and watermelon (Citrullus vulgaris). Furthermore, it is important for pollination and beekeeping that using n-pentane to determine of pollen production in other plants.

Description

Keywords

Nar, Punica granatum, N-pentane, Polen, Pomegranata, Ne-pentane, Pollen

Citation

Kumova, U. ve Korkmaz, A. (2001). "Nar (Punica granatum) çiçeğinde polen miktarının n-pentane kullanılarak belirlenmesi". Uludağ Arıcılık Dergisi, 1(3), 8-10.