Uludağ Üniversitesi Görükle kampüsünde öğrenim gören 83 öğrenciye anket uygulanarak yapılan bu çalışmada, öğrencilerin beslenme alışkanlıklarını belirlemek amaçlanmıştır. Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştirilmiş olan bu anket çalışmasına katılanların hepsi yükseköğrenim öğrencisidir. Araştırmaya katılan öğrenciler, rastgele örnekleme metodu ile belirlenmiş olup, elde edilen veriler SPSS programı ile değerlendirilmiştir. Buna göre; öğrencilerin %69.9’unun Beden Kitle İndeksinin (BKİ) normal düzeyde olduğu, %30.1’inin öğün saatlerinin düzenli olduğu, %60.2’sinin ise öğün atladığı saptanmıştır. Öğrencilerin öğle ve akşam yemeklerinde daha çok beyaz et, sebze ve salatayı tercih ettiği belirlenmiştir.
The aim of this study was to determine eating habits of 83 undergraduate students by applying a survey in Uludag University, Gorukle campus in May 2014. The students were selected by random sampling method and obtained data was evaluated with SPSS statistics software. While 69.9% of students had normal Body Mass Index (BMI); 30.1% of students had regular meal time and 60.2% had missed mealtimes. Students mostly preferred to eat white meat, vegetables and salads for lunch and dinner.

Uludağ Üniversitesi, Beslenme alışkanlıkları, Beslenme, Beden kitle indeksi, Uludag University, Eating habits, Nutrition, Body mass index

Sinir, G. Ö. vd. (2014). "Uludağ Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilerin beslenme alışkanlıklarının araştırılması". Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 28(2), 37-47.