Trombosit membranında fibrinolitik aktivitenin araştırılması

1983

Ulutin, Orhan N.

Çalışmada trombosit membranında fibrinolitik aktivitenin araştırılması amaçlandı. Trombositler ultrason ile parçalanarak membran parçacıkları elde edildi. Fibrinolitik aktivitesine E.E.Z. (Euglobulin Erime Zamanı) ve Fibrin plak yöntemiyle bakıldı. Membran parçacıkları fosfat tamponu ile çözüldü. Membran çözeltisi kullanılarak ölçtüğümüz fibrinolitik aktivitede her iki yöntemle de anlamlı bir artış görüldü.
In this study the fibrinolytic activity in platelets membrane was investigated. The platelets membrane particules were obtained by the ultrasonic destruction. Fibrinolytic activity were analyzed by E.L.T. (Euglobulin Lysis Time) and fibrin plate method. Membrane particules was dissolved in the phosphate buffer. The fibrinolytic activity measured by using the platelets membrane solutions, showed reasonable increase with both method.

Trombosit membranı, Fibrinolitik aktivite, Platelets membrane, Fibrinolytic activity

Özlük, K. ve Ulutin, O. N. (1983). "Trombosit membranında fibrinolitik aktivitenin araştırılması". Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 10(2), 179-186.