Gelir dağılımı, bir ülkede yaratılan toplam gelirin kişiler veya hane halklarının her birine düşen diliminin büyüklüğü bakımından paylaşılma şekli olarak tanımlanabilir. Gelir dağılımı, gelir eşitsizliği ile sosyal ve ekonomik kurumlar arasında nasıl bir ilişki olduğunu ortaya koyar. Bununla birlikte hane halkları veya kişiler arasındaki gelir farklılığının zaman içindeki değişimi sonucunda meydana gelen değişikliklerin servet, sermaye birikimi ve büyüme üzerindeki etkilerini ve kaynak dağılımını belirler.

Kişisel gelir dağılımı, Eşitsizliği belirleme, İstatistiksel ölçüler, Gelir dağlımı

Işığıçok, E. (1993). "Kişisel gelir dağılımındaki eşitsizliği belirlemede kullanılan istatistiksel ölçüler". Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 14(1-2), 209-230.