1993-08-09

Bu çalışmada iskemik kalp hastalığı ve aritmisi olan 25 olguda oral olarak verilen Propafenone 'un sol ventrikül fonksiyonlarına etkinliğini araştırmak üzere yapılmıştır. Çalışmada sol ventrikül ejeksiyon fraksiyonları (SVEZ) ve interventriküler septum hareketi (İVSH); tedaviden önce ve sonra ekokardiyografik olarak değerlendirilmiştir. Propafenon 'un sol ventrikülfonksiyonları normal ve bozuk olan aterosklerotikolgularda da etkin olarak kullanılabilir bir antiaritmik ilaç olduğu kanısına varılmıştır.
This study was made to investigate the effect of oral propafenone on the left ventricular function in 25 patients with ischemic heart disease and arrhythmia. In this study left ventricular ejection fraction and movements of interventricular septum evaluated. With echocardiography just before and after the treatment. We concluded that propafenone can be effectively used as an antiarrhythmic drug at patients with normal or abnormal left ventricular function.

Ekokardiyografi, Ateroskleroz, Aritmi, Sol ventrikül fonksiyonları, Propafenon, Echocardiography, Athcrosclerosis, Arrhytmia, Left ventricul function, Propapenon

Cordan, J. vd. (1993). ''Aritmili aterosklerotik olgularda propafenon'un sol ventrikül fonksiyonlarına etkisinin ekokardiyografık değerlendirmesi''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 20(3), 277-280.