Ana ulaşım eksenleri ve beklenen zaman tasarrufları

1984

Sütaş, İlhan

In this work, in order to bring to the same level the interregional development indexes for the developing countries, uniform the economic growth, distribute evenly the capital and service investments, minimize the demografic activities and land transport movements, the role of the Main Transportation Axes has been studied and the time savings that can be obtained between all of the settlement centers has been formulated with the aid of a new model.
Bu çalışmada, karayolu ulaştırması alanında, gelişmekte olan ülkeler için bölgeler arasındaki kalkınma katsayılarının eşdeğer düzeye getirilmesi, üniform gelişme, sermaye ve hizmet yatırımlarının aynı et­kinlikte dağılması, demografik hareketliliğin en az düzeye indirilmesi ve ulaştırma olayının azaltılması ama­cıyla Ana Ulaşım Eksenlerinin rolü etüd edilmiş, karayolu ulaştırmasında bütün merkezler arasında elde edi­lebilecek zaman tasarrufları geliştirilen model yardımı ile formüle edilmiştir.

Transportation axes, Karayolu ulaşımı

Sütaş, İ. (1984). "Ana ulaşım eksenlerı ve beklenen zaman tasarrufları". Uludağ Üniversitesi Mühendislik Dergisi, 1(1), 253-265.