1979

Karaahmetoğlu, Mehmet Nuri

Bursa Üniversitesi

Tahvil sahibinin en önemli borcu aldığı tahvilin bedelini tahvil ihraç edene veya devren iktisap ediyorsa devraldığı kişiye veya yetkili kıldığı kişiye ödeme borcudur. Tahvil bedeli ya alımda peşin olarak ödenir veya taahütname yapılmışsa taahütname esnasında peşin veya taahütnamede gösterilen vadelerde ödenmek üzere taksite bağlanabilir . Biz konuyu' tahvil sahibinin tahvili tahvil ihraç edenden alması halini esas alarak inceleyeceğiz tahvili devren iktisap halinde de tahvil sahibinin borçları genel olarak aynı niteliktedir Bunları ayrı ayrı incelemek konuyu oldukça genişleteceğinden bu sınırlamaya gitmeyi zorunlu gördük. TTK tahvillerin itibarı kıymetleri hakkında pay senetlerinin aksine bir alt sınırlama getirmemiştir. Bu nedenle nazarı olarak bir liralık itibarı değeri olan tahvilde ihraç etmek mümkündür. Kanun tahvillerin itibarı kıymetleri hakkında bir tavan sınırda koymamıştır.

Tahvil bedeli, Tahvil senedi

Karaahmetoğlu, M. N. (1979). "Tahvil sahibinin tahvili ihraç edene veya devredene karşı borçları ve tahvili devralana karşı sorumlulukları". Bursa Üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dergisi, 1(1), 265-280.