1995

Bu araştırmada, U.Ü.E.F. Müzik Eğitimi Bölümü öğrencilerinin Bölüm'e girişteki müziksel başarılarıyla, birinci yıl sonundaki müziksel başarıları karşılaştırılarak incelenmiştir. Genel müziksel hasarının ölçülmesinde, müziksel işitme, söyleme ve çalma alanlarında Bölüm öğrencilerinin başarı puanları esas almış ve bu puanlar üzerinde değişkenler arasındaki ilişkilerin derecesini, yönünü ve seyirini belirleyici istatistiksel işlemler yapılmıştır. Sonuç olarak, öğrencilerin Bölüm'e girişteki müziksel başarılarıyla, birinci yıl sonundaki müziksel başarıları arasındaki ilişki düzeyinin zayıf olduğu ve bu ilişki düzeyinin değişkenleri yordamada yetersiz kaldığı anlaşılmıştır.
The purpose of this study is to compare and analyse the success of the Music Department students of the Faculty of Education, Uludag University at the beginning and end of their first year of instruction. The grades of the students in the fields Musical Audition Vocal performance and Instrumental performance were accepted as a base in determining the general musical success, correlation between the variants. In accordance with the data obtained, a chart and graph were made showing the degree, direction and development between the variants. As a result it has been found that the students musical success at the beginning and end of their first year of instruction is not satisfactory.

Eğitim Fakültesi, Müzik eğitimi bölümü öğrencileri, Faculty of education, Music department students

Demirbatır, R. E. (1995). "U.Ü. Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü öğrencilerinin bölüme girişteki müziksel başarılarıyla birinci yıl sonundaki başarılarının karşılaştırılarak incele". Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 10(1), 133-141.