Oş ilahiyat fakültesi ve öğrencileri üzerine bazı tespitler ve değerlendirmeler

Loading...
Thumbnail Image

Date

2008

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Araştırmada Kırgızistan Oş Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin Kırgızistan’daki coğrafi bölgeler açısından durumları, ailelerinin ekonomik yapıları, toplum içerisindeki sosyal statüleri, dinî birikimleri, Fakülte’yi tanıma yolları, Fakülte’den yararlanma düzeyleri, mesleğe yönelik beklentileri ve ilahiyat bilimlerindeki yeterlilikleri ele alınmıştır. Büyük oranda anket, mülakat ve katılımcı gözlem yöntemleri kullanılarak hazırlanmış olan bu araştırmanın çeşitli safhalarında Fakülte arşivinden de yararlanılmıştır.
In this research we examine social and regional background of the students who study in Osh University in Kyrgyzstan, Faculty of Theology. In this context we also try to find out their families’ economical situation and social status. Students’ religious level, how they take advantage of faculty,their expectations for career and their adequacy in religious sciences are other major subjects. In some part of this research, which had been done mostly through inquiries,interviews and observations, archives of the faculty also was used

Description

Bu makale Bişkek/Kırgızistan’da 21–23 Mayıs 2007 tarihinde “Uluslararası Globalleşme Sürecinde Kırgızistan’da Din Bilimleri ve Ahlak Öğretiminin Meseleleri” Sempozyumunda “Türk Cumhuriyetleri İle Türk ve Akraba Topluluklarındaki İlahiyat Fakültelerine Dair Bir Değerlendirme (Oş İlahiyat Fakültesi Örneği)” adlı bildirinin Oş İlahiyat Fakültesi öğrencileriyle ilgili kısmının yeniden ele alınmış ve genişletilmiş şeklidir.

Keywords

Kırgızistan, Oş İlahiyat Fakültesi, Din öğretimi, Türk Cumhuriyetleri, Kyrgyzstan, Osh Faculty of Theology, Religious education, Turkic Republics

Citation

Pay, S. (2008). "Oş ilahiyat fakültesi ve öğrencileri üzerine bazı tespitler ve değerlendirmeler". Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 17(1), 109-156.